Pahlén

 

Med en uppvärmd pool förlänger du poolsäsongen. Pahlén värmeprodukter är välkända över hela världen och
finns installerade på alla typer av små och stora anläggningar.

Pahlén är ett genuint svenskt företag med mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för swimmingpooler.

Pahlén tillhandahåller idag utrustning för såväl små privata bad, som stora offentliga anläggningar.

Pahlén poolvärmepump PVP Inverter

Pahlén Inverter poolvärmepumpar är avsedda för uppvärmning av pooler. Pumparna nyttjar den omgivande värmen i luften effektivt och överför den via en värmeväxlare till poolvattnet. Pahlén använder en kombination av optimerade komponenter såsom värmeväxlare, köldmedel, elektronisk expansionsventil och programvara för att få en mycket hög verkningsgrad, COP. Testade enligt Europeiska standarden 14511 av TÜV, ett oberoende testinstitut.

Kompressorn som är värmepumpens hjärta är vald för maximal effekt, lång livslängd och låg ljudnivå, vilket säkerställer ett ekonomiskt och störningsfritt användande.

Poolvärmepumpen har en ny, modern design och har inga synliga skruvar i fronten. Ytterhöljet är konstruerat i tålig ABS-plast som eliminerar vibrationer och håller ljudnivån nere.

PVP Inverter

 

 

 

 

 

 

 

 

PVP Inverter

Nya generationens poolvärmepump med överlägsen energieffektivitet. En kvalitetsvärmepump i ljudisolerande och tålig konstruktion med varvtalsstyrd DC-fläkt. Ger låga ljudemissioner och startströmmar och kan drivas i en utomhustemperatur ända ner till -7°C.  5 års garanti på kompressor och värmeväxlare.

Digital kontrollenhet med utökade funktioner. Övervakar låg- och högtrycks-pressostat, lågt vattenflöde och delta-temperatur (in/ut). Enheten kontrollerar även nätspänningen, samtliga givare och systemkommunikation.

 

Poolskydd

Vill du ha varmt och skönt i poolen och samtidigt sänka kostnaderna för uppvärmning?

Pahlén moderna heltäckande isolerande poolskydd tillverkade för nordiskt klimat. Smarta lösningar med det bästa materialet.

Vem bygger ett hus utan tak och låter all värme stiga rakt upp i luften?

Ett poolskydds viktiga funktioner är att spara energi, minska kemikalieförbrukningen samt förhindra att nedfallande löv, pinnar etc. hamnar i poolen.

Har du ett bra heltäckande poolskydd med optimalt isolerande funktion kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 85 % jämfört med en pool utan täckning.

Vårt breda sortiment av poolskydd möter dina behov och passar din typ av pool.

PoolGuard

PoolGuard

PoolGuard

Vattenattraktioner – Vattenfall och vattenkanoner.

Vattenfall

Vattenkanon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jet Swim för träning och motion

Med en Jet Swim monterad i poolen får du ut lika mycket träningseffekt som i en stor bassäng. Genom att simma ”på stället” i poolen tränas såväl teknik som styrka och uthållighet. Jet Swim fungerar även som massage och till förebyggande eller rehabiliterande muskelträning.

Och barnen älskar att leka i poolen med de härligt bubblande strömmarna, vilka också kan varieras i styrka.

Pahlén Jet Swim finns är tillverkade av rostfritt syrafast stål och brons för optimal livslängd och kvalitet.

Jet Swim passar alla typer av poolstommar och är enkla att montera.

Jet Swim

Jet Swim

 

All tillverkning sker i fabrik i Upplands Väsby. 

För mer information besök www.pahlen.se